D2E investeert in RentalTec

6 juni 2022

RentalTec is een bedrijf dat zich specialiseert in de verhuur van test- en meetapparatuur, zowel op de korte als lange termijn. RentalTec focust zich voornamelijk op de telecom sector, maar bedient ook klanten in sectoren zoals elektrische installaties, defensie, luchtvaart en halfgeleiders. Ter ondersteuning van de groei, zowel op vlak van internationalisatie als verdere uitbreiding van het productgamma, stapt Down2Earth Capital II (D2E) mee in het kapitaal. Het key management team blijft aan boord om de ambiteuze plannen te verwezenlijken.

 

RentalTec werd opgericht in 2018 door David Saeys en Oliver Lanz die beiden jarenlange ervaring hebben in de wereld van de test-en meetapparatuur. Bij de oprichting werden zij zowel financieel als met de nodige kennis ondersteund door hun board members Luc Christiaens, Mathieu Husson en Melvin Porter. Sinds de oprichting enkele jaren geleden is het bedrijf uitgegroeid tot een gereputeerde speler in de Europese markt. Naast het hoofdkantoor in Mechelen heeft RentalTec ook een kantoor in Duitsland en worden ook de Engelse en Franse markt bediend. De afgelopen jaren groeide het bedrijf steeds met meer dan 50% en ondertussen telt het team meer dan 25 personen. Ondertussen heeft het meer dan 6000 toestellen in omloop.

 

De komende jaren wil RentalTec volop inzetten op de verdere geografische expansie, maar ook op het uitbreiden van het productgamma. Het surft daarbij op de grote investeringen in nieuwe telecommunicatienetwerken, met bv. de uitrol van fiber-to-the-home en 5G, die overal in Europa plaatsvinden, maar ook de elektrificatie van het wagenpark en de benodigde infrastructuur die daarbij komt kijken. De installateurs van deze netwerken, de klanten van RentalTec, kiezen er steeds vaker voor om hun test- en installatieapparatuur te huren zodat ze meer flexibiliteit hebben, maar ook ontzorgd worden, bv. wat betreft onderhoud en callibratie van hun toestellen.
“Wij onderscheiden ons al jaren van de andere spelers op de markt door vol in te zetten op klantgerichte service en de betrouwbaarheid van onze toestellen”, vertelt David Saeys. “Wij hebben nog veel plannen voor de toekomst en met Down2Earth hebben we een partner gevonden met wie we een versnelling hoger kunnen schakelen”, voegt hij toe.

 

“Wij waren vanaf het eerste moment enorm onder de indruk van de ervaring en de manier van aanpak van David en het team dat hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd”, zegt Joost Verdiesen van Down2Earth. “Met de almaar toenemende digitalisatie en elektrificatie zijn wij ervan overtuigd dat RentalTec de komende jaren nog veel verder zal kunnen doorgroeien en wij zijn erg blij dat we daar mee onze schouders onder kunnen zetten.” aldus Joost.

 

Over RentalTec:

Rentaltec, opgericht in 2018, is een bedrijf dat zich specialiseert in de verhuur van elektronische apparatuur voor het testen en meten van electronica. Het is actief in heel Europa en heeft vandaag een focus op de telecom sector, maar biedt ook apparatuur aan voor de halfgeleider, luchtvaart en defensie industrie. Voor meer informatie: http://www.rentaltec.com/.

 

Over Down2Earth:

Down 2 Earth Capital is een onafhankelijk private equity fonds, opgericht in 2013, met als focus kleine en middelgrote transacties in België. D2E Capital combineert een jarenlange en succesvolle ervaring in private equity met industriële expertise op topniveau. Voor meer informatie: www.d2e.be.