D2E stapt in The House of Marketing en Upthrust

25 september 2019

Persbericht – Diegem

 

The House of Marketing, het toonaangevende strategisch marketingconsultancy- en interim managementbureau in België, werd in 2014 overgenomen door Quanteus Group en heeft in de voorbije vijf jaar een sterke double-digit groei neergezet. Vandaag telt het bedrijf meer dan 100 consultants en een sterk netwerk van freelancers. Zusterbedrijf Upthrust, een digitale business accelerator die digitale sales- en marketingexpertise biedt, is sinds het ontstaan in 2018 een toonvoorbeeld van snelle groei. Beide bedrijven zijn nu klaar voor de volgende stap in hun nationale en internationale uitbreiding.

 

Vanaf 25 september sluit Down2Earth zich hierbij aan, met als doel de verdere ontwikkeling van de entiteiten te stimuleren door een versnelde organische groei (o.a. binnen het digitale segment), verbreding van de aangeboden diensten, internationalisering en externe groei (buy & build). Quanteus Group en het huidige Leadership Team blijven aan boord in een solide partnerschap.

 

Alain Keppens, Managing Partner Down2Earth: “We zijn verheugd dat wij samen met Quanteus Group en het team mee instappen in dit boeiende verhaal om de groeiambities van The House of Marketing en Upthrust verder te helpen realiseren. Tijdens de voorbereidende gesprekken werden we niet alleen gecharmeerd door de verfrissende en veelbelovende positionering van beide bedrijven, maar ook door de energie en het dynamisme van het Leadership Team en de sterke bedrijfscultuur. We hebben Quanteus Group en het Leadership Team gevraagd om aan boord te blijven voor een hecht partnerschap – wat ze vol enthousiasme hebben aanvaard. We zullen nauw samenwerken om de waardecreatie te stimuleren door groei, expansie van de digitale activiteiten, versnelling van de consultancy-activiteiten, internationalisering en verdere professionalisering, met onze typische no-nonsense aanpak.”

 

Kris Vansanten en Evelyne van Wassenhove, Partners Quanteus Group: “Wij vonden het een voorrecht om samen met een jong en dynamisch team The House of Marketing en Upthrust de voorbije jaren te helpen uitgroeien tot een innovatieve, toonaangevende speler in de wereld van marketing en digitale diensten. We zijn trots op het sterke groeitraject dat we de voorbije jaren samen als team hebben afgelegd. Voor de volgende stap in de ontwikkeling van de bedrijven en de realisatie van hun nationale en internationale ambities, waren we op zoek naar een partner met de juiste ervaring en een sterke financiële ruggengraat. Een partner die bovendien gealigneerd is met de waarden van Quanteus Group. Die partner hebben we gevonden in Down2Earth, bij wie we van bij het begin al voelden dat we op dezelfde golflengte zaten. Samen met hen en het Leadership Team hebben we er alle vertrouwen in dat we beide bedrijven naar een volgend niveau kunnen tillen. Tegelijk blijft de sterke samenwerking met de entiteiten van Quanteus Group intact met het oog op een maximale impact voor de klant, wat ook een belangrijk element is geweest in onze beslissing.”

 

Gregory Delens en Dennis De Cat, Managing Directors van The House of Marketing en Upthrust voegen hieraan toe: “We zijn zeer blij met deze evolutie, die we zien als een mooie erkenning van het werk dat we samen met het voltallige personeel hebben geleverd. We zien de ervaring van Down2Earth en hun gelijkaardige bedrijfscultuur als een geweldige kans om The House of Marketing en Upthrust verder op weg te helpen in hun groeiverhaal. Met ons gepassioneerd team van consultants willen we bedrijven verder laten groeien door impactvolle marketingprojecten en door onze expertise in een brede waaier aan onderwerpen verder te verdiepen en ter beschikking te stellen van onze klanten.”

 

Voor Down2Earth is dit de vijfde investering van hun tweede fonds.

 

De transactie werd gefaciliteerd door VMB voor D2E en Navius Corporate Finance voor Quanteus Group. Monard Law trad op als juridisch adviseur.

 

Over The House of Marketing:

 

Al jaren doen bedrijven beroep op The House of Marketing voor strategische marketing consultancy en interim management. Samenwerken met een THoMer betekent samenwerken met een verbonden hub van meer dan 100 gepassioneerde en toegewijde marketingexperten evenals een netwerk van freelance consultants. Ons ondernemende karakter en toekomstbestendige visie op marketing stellen ons in staat om te inspireren, innovatie te stimuleren en onze klanten te helpen in hun transitie naar een winstgevende, duurzame groei door businessopportuniteiten te creëren via marketing. Meer informatie op www.thehouseofmarketing.be.

 

Over Upthrust:

 

Upthrust is een groeikantoor dat inspeelt op de toenemende behoefte aan talenten in operationele digitale marketing (technologie) om de kloof tussen marketing en IT te helpen overbruggen. Upthrust helpt zijn klanten impact te creëren door operationele en resultaatgerichte digitale vaardigheden en kennis te bieden -gaande van essentiële onlinemarketingkennis tot diepgaande & praktische expertise- in combinatie met inzicht in marketingcampagnes en klantengedrag. Upthrust focust op zes digitale domeinen: activiteiten, prestaties, technologie, media, groei & ontwerp. Upthrust doet zowel project- als uitzendwerk en werkt voor ambitieuze kmo’s en grote ondernemingen, hoofdzakelijk in België. Meer informatie op www.upthrust.eu.

 

Over Down2Earth Capital:

 

Down2Earth Capital is een onafhankelijk private equity fund, opgericht in 2013, met als focus kleine en middelgrote transacties in België. D2E Capital combineert een jarenlange en succesvolle ervaring in private equity met industriële expertise op topniveau. Voor meer informatie: www.d2e.be.

 

Over Quanteus Group:

 

Sinds de oprichting in 2004 heeft Quanteus Group zijn actiegebied stelselmatig uitgebreid met de oprichting en de overname van verschillende ondernemingen. Via deze weg realiseert Quanteus Group daarbij haar doelstelling, met name het overbruggen van de kloof tussen strategie en implementatie. Quanteus Group bestaat uit The House of Marketing, Upthrust, BrightWolves, HighMind, QuantIM en RSQ Investors, die op een complementaire manier algemene kennis combineren met specifieke expertise en de capaciteit om oplossingen uit te werken. Zo helpt Quanteus Group haar klanten meer impact te hebben en zichzelf te transformeren tot marktleiders. Meer info op www.quanteus.eu.

 

Hieronder vindt u ook een link naar het artikel dat verscheen in De Tijd naar aanleiding van deze transactie.