Down2Earth investeert in Golden Care en versterkt het management om groeiambities te versnellen

3 april 2024

Golden Care is een wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke reinigings- en (kleur)beschermingsproducten voor buitenmeubilair in een breed scala van materialen (zoals teak, stof, wicker, …). Om de groei te ondersteunen, verwerft Down2Earth Opportunities Fund (D2E) een meerderheidsbelang in het bedrijf, naast buy-in management. Golden Care werd opgericht in 1996, met een focus op 100% water gebaseerde en biologisch afbreekbare onderhoudsproducten voor buitenmeubilair, die veilig zijn voor mens en milieu. Dankzij de uitstekende prestaties van de producten, die voortdurend worden verbeterd door middel van door middel van in-house R&D, werd Golden Care al snel de voorkeursleverancier voor de marktleiders in de buitenleefmarkt in de Benelux.

 

Daarnaast is er al een sterke internationale aanwezigheid opgebouwd met o.a. markttoetreding in de VS in 2006 en in AziĆ« in 2012. Als gevolg hiervan is Golden Care aanwezig in de gehele waardeketen, en leveren zij aan fabrikanten, merken en retailers van buitenmeubilair. In de komende jaren wil Golden Care haar groeitraject versnellen door haar internationale expansie voort te zetten en haar topkwaliteit producten te introduceren om de Internationale expansie voort te zetten en zijn hoogwaardige reinigings- en beschermingsproducten in nieuwe marktsegmenten en nieuwe regio’s. Om deze ambitieuze plannen te realiseren, valt de toetreding van D2E samen met de versterking van het managementteam van Golden Care met een nieuwe CEO en R&D manager terwijl het huidige managementteam betrokken blijft bij Golden Care, zowel operationeel en als aandeelhouder.

 

“Geavanceerde producten en nauwe klantrelaties zijn de hoekstenen geweest van de groei die we de afgelopen 28 jaar hebben gerealiseerd”, zegt Aart van Keersop, medeoprichter van Golden Care. “In D2E hebben wij de ideale partner gevonden om ons managementteam te versterken en onze groei te versnellen”, voegt hij eraan toe.

“Golden Care heeft een sterke positie opgebouwd in een groeiende markt”, zegt Regis De Preter van Down2Earth. “Met haar toonaangevende product portfolio van milieuvriendelijke producten zijn wij ervan overtuigd dat Golden Care haar wereldwijde expansie zal kunnen voortzetten, wat wij graag ondersteunen.”

 

“Mijn primaire focus zal liggen op het stimuleren van de uitbreiding van ons bedrijf en het koesteren van onze bestaande relaties met klanten, gebruikmakend van mijn uitgebreide ervaring in de outdoor-industrie” zegt Seb Vangrunderbeek, de nieuw benoemde CEO van Golden Care. “Golden Care heeft een uitzonderlijke reputatie, en we zijn blij dat we ons voor de lange termijn aan het bedrijf kunnen verbinden en verder kunnen bouwen op dit fundament en het bedrijf gezamenlijk naar nog grotere hoogten te tillen”.

 

Over Golden Care:
Golden Care is een wereldwijd actieve onderneming die zich toelegt op de verzorging en bescherming van buitenmeubilair. Voor meer informatie: http://www.golden-care.com.

 

Over Down2Earth:
Down 2 Earth Capital is een onafhankelijk private equity fonds, opgericht in 2013, dat zich richt op kleine en middelgrote transacties in Belgiƫ. D2E Capital combineert jarenlange succesvolle private equity ervaring met expertise op topniveau binnen de sector. Voor meer informatie: https://www.d2e.be.