Down2Earth stapt in kapitaal van medisch specialist Accuramed

6 juni 2024

Investeringsmaatschappij Down2Earth tekent met het Limburgse Accuramed al voor haar vierde overname van het jaar.

 

Het zijn drukke tijden voor Down2Earth Capital, de investeerder van onder anderen gewezen topmanager Ivo Marechal (ex-H.Essers). In goed vijf maanden tijd kondigt Down2Earth nu al zijn vierde investering aan. Deze keer gaat het om het bedrijf Accuramed uit het Limburgse Halen. Dat is een verdeler van labapparatuur en cardiorespiratoire toestellen, zoals fietsen voor harttesten, die actief is in de hele Benelux en ruim 250 ziekenhuizen, commerciĆ«le labo’s en artsenpraktijken onder zijn klanten heeft.

 

Accuramed werd in 2000 opgericht door Jozef Knez, die in 2022 overleed. Zijn zonen Filip en Karel runnen samen het bedrijf en bouwden het verder uit. Down2Earth stapt nu volgens een persbericht van de investeringsmaatschappij in het kapitaal om de verdere groei te ondersteunen. De sleutelfiguren in het management blijven aan boord en investeren mee aan de zijde van Down2Earth. Details over de juiste verhoudingen of bedragen worden niet bekendgemaakt.

 

De Limburgse firma wil haar groei versnellen door het productengamma uit te breiden en nieuwe markten aan te boren. Buiten groei op eigen kracht mikt Accuramed daarbij ook op gerichte overnames, een beproefde strategie bij het aantreden van een investeringsmaatschappij. Accuramed heeft bijna 30 mensen in dienst en was in 2023 goed voor 14 miljoen euro omzet.