Grandeco neemt Holden Decor Limited over

30 juni 2020

Tielt, 30 juni 2020 – Grandeco Wallfashion Group – België verheugt zich om de acquisitie van het volledige aandeelhouderskapitaal van Holden Decor Limited, een van de leidinggevende behangpapierbedrijven in het VK, te mogen bekendmaken voor een niet nader genoemd bedrag. De acquisitie van Holden Decor maakt deel uit van Grandeco’s mondiale expansiestrategie en is volledig in lijn met het sterke geloof in verdere consolidatie van het wanddecoratielandschap om een Pan-Europese marktleider te worden. Het objectief van de aankoop is om verder te bouwen op het unieke succes van Holden Decor. Het bedrijf zal onafhankelijk blijven opereren.

 

Patrick Molemans, CEO Grandeco, over deze transactie: “Deze deal is een uitgelezen voorbeeld van ‘walking the talk.’ Toen wij op 20 maart 2020 het aandeelhouderschap hebben gereorganiseerd, beloofden wij de markt dat wij de slagkracht van Grandeco in de markt verder zouden versterken met gerichte acquisities. Met de acquisitie van Holden Decor verwerven wij uitzonderlijke expertise in productontwerp, gekoppeld aan uitstekende kwaliteit en klantenservice. Holden Decor’s flexibiliteit, responssnelheid, marktbewustheid en strikte opvolging van zijn kernwaarden hebben het bedrijf een ongeëvenaarde reputatie gegeven, zowel in het VK als internationaal.”

 

In de 30 jaar sedert de start van Holden Decor, hebben grote structurele veranderingen plaats gevonden in de behangpapiersector zowel in marktgrootte, als distributiekanalen en fabrikanten. Tijdens deze periode heeft het bedrijf de flexibiliteit in zijn businessmodel gehad om zich aan te passen aan deze veranderingen en succesvol te blijven. Het leidende principe van het bedrijf is dat het allerbelangrijkste aspect van zijn business de creatie is van gedifferentieerde consumentengoederen en geen bulkgoederen dit door middel van sterke relaties en een unieke cultuur die het met zijn werknemers, klanten, en oudste leveranciers heeft ontwikkeld.

 

Derek Holden over de transactie: “De fit met Grandeco is ideaal omdat we elkaar perfect aanvullen dankzij het aanbieden van kenmerkende producten voor de consument en verschillende marktbenaderingen.”

 

Derek Holden, die het bedrijf in 1991 heeft opgestart, zal aanblijven als Managing Director. Net als het management team, dat essentieel is voor het verdere en evoluerende succes van het bedrijf. Holden Decor, met zijn hoofdkwartier in Darwen, Lancashire, zal onafhankelijk opereren met zijn eigen studio, distributie, verkoopoperatie, klanten, leveranciers en strategische focus. Dankzij bij Grandeco zal Holden Decor zijn groei blijven verder zetten met het bijkomend voordeel deel uit te maken van een van ’s werelds grootste behanggroepen.

 

De transactie vond plaats op 30 juni 2020 en is onderworpen aan de gewoonlijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Er worden geen verdere financiële details van deze transactie bekendgemaakt.

 

Over Grandeco

Grandeco Wallfashion Group – België, opgericht in 1978, is een wereldspeler in de productie van behangpapier. Het hoofdkwartier en de productiesite bevinden zich in Tielt – België. Grandeco heeft 6 verkoopkantoren in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Rusland en Duitsland, een dynamisch team van meer dan 300 werknemers en vertegenwoordigd in meer dan 80 landen.

 

 

Over Holden Decor

Holden is een familiebedrijf dat in Darwen, Engeland -de geboorteplaats van de moderne behangproductie- fijn behangpapier ontwerpt en maakt. Holden Decor respecteert traditie en ambacht, en omarmt daarbij moderne designconcepten en innovatieve productietechnieken om haar klanten innovatief, hoogwaardig behangpapier aan te bieden. Het bedrijf maakt producten die ontwikkeld zijn vanuit de beste traditionele en hedendaagse designthema’s en produceert die met de meest kwalitatieve productiepartners. Het bedrijf werd opgericht in 1991.