Ivo Maréchal wordt durfkapitalist

10 augustus 2013

Het Belang van Limburg – Down2Earth, zo heet het durfkapitaalfonds rond voormalig ceo Ivo Marechal van transportreus Essers en Alain Keppens,
ex-Gimv. Momenteel heeft het fonds 32 miljoen euro opgehaald, zo meldt het duo in de zakenkrant De Tijd.

 

Beiden vertrokken zowat gelijktijdig bij hun werkgever: Alain Keppens na 22 jaar bij de investeringsmaatschappij, Ivo Marechal bij Essers, dat hij uitbouwde tot een internatinaal topbedrijf.Marechal en Keppens vonden elkaar gemakkelijk en samen met hen zitten nog twee andere oudgedienden van de Gimv aan tafel. Begin mei gaf Down2Earth het startschot van een eerste kapitaalronde en dat leverde inmiddels 32 miljoen euro op. Het geld is afkomstig van een vijftigtal private investeerders en twee institutionele investeerders, waarbij de LRM, dat 2,5 miljoen euro inbrengt. Op termijn willen de durfkapitalisten 50 tot 60 miljoen euro ophalen.

 

Down2 Earth wil vooral investeren in kmo’s met een kasstroom van 1 tot 10 miljoen euro en met een nationaal of internationaal groeipotentieel. Per dossier wordt gemikt op een investering van 3 tot 8 miljoen euro. ConteyorHoewel de initiatiefnemers het nog niet willen bevestigen, staat het fonds volgens De Tijd op het punt een meerderheidsparticipatie te nemen in de verpakkingsgroep Conteyor. Dat bedrijf is gespecialiseerd in herbruikbare textielverpakkingen voor krasgevoelige onderdelen, vooral in de autosector. Klanten van Conteyor zijn onder meer automerken als Bentley, Lamborghini, BMW en Toyota, maar ook merken zoals Miele en Daikin.Het bedrijf haalt een omzet van 29 miljoen euro.