Scandinaviëspecialist Nordic vergroot aanwezigheid op Nederlandse reismarkt

10 april 2024

Londerzeel, 10 april 2024

 

Nordic, dé specialist in reizen naar Scandinavië, heeft zojuist de overname van Askja Reizen aangekondigd. Deze overname past in Nordic’s doel om het reisaanbod verder te diversifiëren en uit te breiden en liefhebbers van het Hoge Noorden nog meer mogelijkheden te bieden om een authentieke reis in Scandinavië te beleven. Naast Askja Reizen neemt Nordic Collection, het overkoepelende merk voor Nordic, ook VNC Asia Travel over en verwelkomt het IJslandse bedrijf Go North als nieuwe partner.

 

Vergroten marktaandeel in Nederland

Askja Reizen, een gerespecteerde naam in de reisindustrie met een focus op Scandinavië en IJsland, vierde onlangs haar 35-jarig bestaan. Maarten Raes, oprichter en CEO van Nordic, ziet de overname als een belangrijke mijlpaal: “De overname van een betrouwbare en gespecialiseerde reisorganisatie als Askja Reizen is een logische stap in onze strategie om het marktaandeel in Nederland te vergroten en past perfect in onze plannen. Samen willen we onze klanten een unieke reiservaring bieden in de ongerepte natuur van Scandinavië.”

 

Krachten bundelen

Hugo van Drie, directeur van Nordic in Nederland, komt aan het roer te staan van 35 medewerkers en werkt nauw samen met Ilse Geerts, de huidige CEO van Askja Reizen: “Onze gezamenlijke visie en focus op hoogwaardige service en unieke reiservaringen maken ons perfect complementair. Door onze krachten te bundelen versterken we niet alleen onze positie in de markt, maar vergroten we ook de waarde die we bieden aan onze klanten,” aldus van Drie.

 

Beperkte impact voor Scandinavische en Askja klanten

Voor bestaande klanten van Askja Reizen verandert er niets. Zij kunnen blijven vertrouwen op de kwaliteit, expertise en persoonlijke service waar Askja bekend om staat. In de nabije toekomst zullen zij echter ook kunnen profiteren van Nordic’s uitgebreide aanbod en innovatieve aanpak, waaronder de succesvolle chartervluchten naar winters Lapland en de Lofoten-eilanden in Noord-Noorwegen.

 

Verwelkomt ook VNC Asia Travel en Go North

Naast Askja Reizen neemt Nordic Collection, waar Nordic deel van uitmaakt, ook VNC Asia Travel over. Deze Azië-specialist is een perfecte aanvulling op het portfolio van Nordic Collection, dat eerder Beyond Borders, MyHimalaya en FLY en BiKE toevoegde. “De integratie van VNC Asia Travel verrijkt ons aanbod met unieke reisconcepten in Azië. Dit sluit perfect aan bij onze ambitie om uiterst unieke en hoogwaardige reiservaringen aan te bieden,” legt Maarten Raes uit. “Nordic blijft zich inzetten om onvergetelijke reiservaringen in de natuur te bieden, met een sterke focus op klanttevredenheid en duurzaamheid.”

Verder verwelkomt Nordic ook Go North als nieuwe partner. Deze lokale IJslandse DMC (Destination Management Company) is actief sinds 2010 en richt zich op self-drive arrangementen en speciale groepen in IJsland. Go North zal naast Nordic Collection blijven opereren. Unnur Svavarsdóttir, CEO van Go North, kijkt uit naar de samenwerking met Nordic: “Deze samenwerking versterkt Go North als lokale IJslandse DMC, terwijl we onze creatieve en kwalitatieve aanpak kunnen behouden.”

 

Sander van Opstal en Eppo Steenhuisen verkopen hun aandelen in Askja en Go North Iceland aan Nordic. De krachtenbundeling zal de positie van zowel Nordic als Askja en Go North versterken. “We zijn er erg blij mee, het is de best mogelijke match voor beide bedrijven,” zeggen Sander en Eppo. “Er was vanaf het begin een klik.” Deze strategische overnames versterken niet alleen de aanwezigheid van Nordic Collection op de internationale reismarkt, maar onderstrepen ook hun streven naar innovatie en klanttevredenheid.

 


 

Over Nordic Collection

Nordic Collection is een toonaangevende speler in de reisindustrie met een divers portfolio van reismerken. Nordic, het grootste merk binnen Nordic Collection, is marktleider in België voor Scandinavië-reizen. Nordic Collection biedt ook reizen aan met de merken Galtic, MyHimalaya, FLY en BiKE, Wild Alaska, Canada Travel Designers, Atacama en Beyond Borders. Met een team van meer dan 100 gepassioneerde medewerkers is Nordic Collection actief op de Vlaamse, Nederlandse, Waalse en Duitse markt en streven ze ernaar om reizigers unieke en authentieke natuurervaringen en avontuurlijke reizen wereldwijd aan te bieden.

 


 

Over Askja en VNC Azië Reizen

Askja Reizen is vernoemd naar Askja, een actieve vulkaan in IJsland. IJsland is het land waar ze in 1989 hun eerste reis organiseerden. Inmiddels is Askja Reizen dé specialist voor reizen naar IJsland in Nederland. In de loop der jaren hebben ze hun expertise uitgebreid naar bestemmingen met een even indrukwekkende natuur.

VNC staat voor Vriendschap Nederland-China. 40 jaar geleden was VNC een China specialist, maar in de loop der jaren is (bijna) heel Azië hun specialiteit geworden. Het kloppend hart bestaat uit een team van gedreven reisexperts die de best passende reiservaring voor de reiziger samenstellen.

 


 

Over Go North

GoNorth, een IJslandse incoming agent opgericht in 2010 door Unnur Svavarsdóttir, Sander Van Opstal en Eppo Steenhuisen, is gespecialiseerd in flexibele, op maat gemaakte reisprogramma’s in heel IJsland, Groenland en de Faeröer Eilanden.

 

Lees meer: https://www.tijd.be/ondernemen/toerisme/scandinaviespecialist-nordic-vergroot-aanwezigheid-op-nederlandse-reismarkt/10539025.html

 

Website: https://www.nordic.be/