Sisu Group breidt digitale dienstverlening uit door fusie van Ariad met NedWorks

14 juni 2023

Digital human capital-organisaties Ariad en NedWorks bundelen vanaf vandaag de krachten onder de naam Ariad. Door de fusie wordt Ariad een van de onbetwiste marktleiders in de Benelux in het samenbrengen van digitale marketeers met toonaangevende bedrijven en merken in Europa. De fusie kadert in de buy-and-build-strategie van de overkoepelende Sisu Group.

 

Verruiming digitaal dienstenpakket

 

Ariad, opgericht in 2013, vergaarde op tien jaar tijd een brede expertise in talentoplossingen voor digital product design, conversie-optimalisatie en e-commerce. Door de fusie met het digitale rekruteringskantoor NedWorks verruimt Ariad zijn begrip van de digitale- en marketingwereld en biedt het een breder digitaal dienstenpakket met mensgerichte oplossingen-op-maat aan. Het bedrijf versterkt ook zijn positie als uitstekende werkgever en partner, en bouwt zijn community van consultants en ander digitaal toptalent verder uit in de Benelux.

Jeroen Geleyn, nieuwe managing director: “Voor Ariad vormt deze fusie een nieuw succesvol hoogtepunt, uitgerekend op onze tiende verjaardag. Sinds onze start zijn we trendsettend geweest. Ook met deze fusie spelen we in op de arbeidsmarkt van de toekomst. De Europese markt voor tijdelijke arbeidskrachten is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, en we verwachten dat dit de komende jaren zal aanhouden. Daarnaast blijft het voor bedrijven moeilijk om sterke profielen te vinden voor gespecialiseerde functies. Door onze expertise in digitale talentoplossingen verwachten we de komende jaren sterk te groeien.”
Jeroen Geleyn, managing director Ariad

Jeroen Geleyn, managing director Ariad

 

Eerste officiële acquisitie van Sisu Group

 

De nieuwe fusie kadert in de buy-and-build-strategie van Sisu Group, de holding boven het voormalige NedWorks en huidige Ariad. Sisu Group is een ecosysteem van vier human capital ventures die elkaar wederzijds versterken. Stéphane Collignon, CEO van Sisu Group: “De overname van Ariad is de nieuwste mijlpaal in ons groeiverhaal, na eerdere succesvolle acquisities en de intrede van onze investeerder Down2Earth. Ariad voegt zich bij het ecosysteem naast industrie-experts Strand Associates Consulting, Catalay en Prosource.”

 

Stéphane Collignon, CEO Sisu Group
Stéphane Collignon, CEO Sisu Group

Nieuw leadership-team

 

Het nieuwe Ariad wordt geleid door een vierkoppig team. Jeroen Geleyn, managing partner van Ariad, is de nieuwe managing director. Nele Vanhecke, die NedWorks leidde als managing director, neemt de rol van Sales Director op zich. Javier Cuadra is de nieuwe Talent & Recruitment Director.

Jeroen Van Ermen, oprichter en voormalig CEO van Ariad, begint aan een nieuw ondernemersavontuur. Operationeel blijft het bedrijf internationaal werken vanuit Spanje, Nederland en België.

 

Verdubbeling team

 

Op dit moment stelt Ariad bijna 200 digitale marketing professionals te werk bij vooraanstaande merken en bedrijven verspreid over heel de Benelux. Onder andere Samsung, Carrefour, BNP Paribas Fortis en Telenet doen al tien jaar beroep op hen. Het gefuseerde bedrijf heeft nu de ambitie zijn team te verdubbelen in de komende vier jaar. Met de fusie wil Ariad ook nieuwe sectoren aanboren, voornamelijk binnen retail en fast moving consumer goods, de financiële wereld en nutsvoorzieningen.

Jeroen Geleyn, managing director: “Ariad heeft een stevige reputatie uitgebouwd in dienstverlening bij grote, toonaangevende bedrijven. We hebben niet alleen heel wat ervaring in digitale marketing en personeelszaken, maar ook specifiek bij bedrijven van dit kaliber. We gaan daarbij verder dan het invullen van functies; we stuwen bedrijven en consultants naar nieuwe hoogten en stimuleren groei door personeelsoplossingen met oog voor digitale klantenervaringen. Zo kunnen teams, organisaties en consultants excelleren en
uitstekende resultaten behalen.”
Stéphane Collignon en Jeroen Geleyn
Stéphane Collignon en Jeroen Geleyn

Ariad biedt zijn digital consultants persoonlijke carrièrebegeleiding en een community waardoor ze sneller carrière maken en internationaal opereren. De specialisten werken bij klanten en projecten op hoog niveau wat hen toelaat om te excelleren in hun job. “Dat ligt volledig in lijn met de visie van de Sisu Group, die inzet op community en persoonlijke groei”, voegt Stéphane Collignon, CEO van Sisu Group, toe.

 


Facts & figures

Ariad

 • 2013: lancering Conversion Talent, gericht op werving & selectie
 • eind 2014: start uitzendwerk voor contractanten
 • 2015: opening kantoor Spanje
 • januari 2019: rebranding naar Ariad
 • 2019: start adviesdiensten
 • eind 2022: mijlpaal van 100 consultants
 • juni 2023: fusie met NedWorks, acquisitie door Sisu Group
 • Omzet: +17M

Sisu Group

 • 2009: Strand Associates Consulting wordt opgericht door Stephane Collignon
 • 2018: overname van NedWorks door Strand Associates Consulting, gaat samen met Strand Associates Consulting verder als Sacsu holding
 • 2019: overname van Catalay, Evertys & Prosource
 • 2020: overname van Projectpolis en integratie met Prosource
 • 2021: Sisu Group als holding wordt gerebrand en het nieuwe huis voor haar merken
 • 2022: toetreding van Down2Earth ter ondersteuning van groeiambities en verdere versnelling Sisu Group
 • 2023: overname van Ariad door Sisu Group
 • Omzet: 60M

 

https://www.tijd.be/ondernemen/diensten/sisu-group-neemt-digitale-talentaanbieder-ariad-over/10474491.html