The House of Marketing en Upthrust nemen Gafas over

11 juni 2020

Diegem – Nog geen jaar na de aankondiging van hun partnership met private equity fund Down2Earth Capital zetten marketing consultancybedrijf The House of Marketing en digitale business accelerator Upthrust de volgende stappen in de realisatie van hun gezamenlijke groeiambities. “Upthrust nam op 1 juni 2020 digital product studio Gafas over – en om ons groeiverhaal kracht bij te zetten, passen we de managementstructuur van beide bedrijven aan. In die nieuwe structuur focussen we ook op expansie”, vertellen Lies Taerwe, Grégory Delens en Dennis De Cat, Managing Directors van The House of Marketing en Upthrust.

 

Down2Earth Capital stapte in 2019 in als hoofdaandeelhouder van The House of Marketing en Upthrust. De doelstelling van dat partnership was duidelijk: de verdere ontwikkeling van beide entiteiten stimuleren door een versnelde organische groei, verbreding van het dienstenaanbod en externe groei. De twee bedrijven zetten de volgende stap in de realisatie van hun groeiambities door de overname van digital product studio Gafas en een aangepaste managementstructuur.

 

Uitdieping van het ‘Digital Product Studio’ aanbod

 

De overname van Gafas door Upthrust kadert binnen de ambitie om hun ‘Digital Product Studio’ aanbod te versnellen. “Daarmee helpen we klanten zoals SD Worx, Nordic en Royal Botania om sneller betere digitale producten te ontwikkelen. Door een overweldigend succes is het aanbod intussen uitgegroeid tot een evenwaardige pilaar naast de huidige growth marketing offering van Upthrust”, legt Emanuel Nuyts, Director van Upthrust en grondlegger van de digital product studio, uit.

 

“Met deze overname slaan we twee vliegen in een klap”, gaat hij verder. “Het is ontzettend moeilijk om getalenteerde ontwikkelaars en designers te vinden. Met Gafas trekken we een solide team van digitale experten aan die qua visie en cultuur sterke gelijkenissen tonen met onze bestaande groep.” Dennis De Cat, Managing Director van Upthrust, voegt toe: “Dat het bedrijf een track record heeft in e-commerce en er mooie cases voor onder andere De Tijd, Barco, Belfius en Lizy (D’Ieteren) op hun palmares staat, gaf voor ons de doorslag.”

 

Robi Struyf, Managing Director van Gafas: “We kijken ernaar uit om onze krachten en talenten te bundelen om klanten te voorzien van een nog unieker aanbod. We zullen niet alleen digitale oplossingen kunnen bouwen, maar ook waarborgen dat we de vooropgestelde business resultaten behalen dankzij de growth marketing expertise van Upthrust.”

 

Upthrust ontwikkelt zich zo van growth marketing expert naar allround digitale versneller. “Samen met ons zusterbedrijf willen we een complete aanpak bieden aan ons klantenbestand. Van digital tot data, van agility tot innovatie: wij bieden impactvolle oplossingen voor alle marketing-gerelateerde vraagstukken”, licht Lies Taerwe, Managing Director van The House of Marketing, toe.

 

Aangepaste managementstructuur

 

Om hun groeibeloftes te faciliteren, passen The House of Marketing en Upthrust hun managementstructuur aan. Grégory Delens neemt na een succesvol mandaat als Managing Director van The House of Marketing de nieuwe rol van Managing Director of Expansions op zich. “Expansie gaat niet alleen over een geografische uitbreiding, maar ook over een uitdieping van onze expertisedomeinen. Om ons groeiverhaal verder te zetten en onze ambities waar te maken, focus ik me in deze rol volledig op uitbreidingsmogelijkheden van de groep”, vertelt Grégory Delens.

Lies Taerwe volgt hem op als Managing Director van The House of Marketing en geeft de fakkel van Client Service Director van The House of Marketing en Upthrust door aan Alexandra Steel. Dennis De Cat blijft op zijn beurt Managing Director van Upthrust.

“2020 is in alle opzichten een bijzonder jaar. We streven ernaar onze aanpak en oplossingen zo goed mogelijk af te stemmen op de huidige noden en uitdagingen van bedrijven. Ons eigen groeiverhaal stelt ons in staat om de business resultaten van onze klanten verder te boosten”, besluiten Lies Taerwe, Grégory Delens en Dennis De Cat.

 

Over The House of Marketing:

 

Al jaren doen bedrijven beroep op The House of Marketing voor strategische marketing consultancy en interim management. Samenwerken met een THoMer betekent samenwerken met een verbonden hub van meer dan 100 gepassioneerde en toegewijde marketingexperten evenals een netwerk van freelance consultants. Ons ondernemende karakter en toekomstbestendige visie op marketing stellen ons in staat om te inspireren, innovatie te stimuleren en onze klanten te helpen in hun transitie naar een winstgevende, duurzame groei door businessopportuniteiten te creëren via marketing. The House of Marketing wordt versterkt door Down2Earth Capital en Quanteus Group.

 

Meer informatie op www.thehouseofmarketing.be.

 

Over Upthrust:

 

Upthrust is een digital acceleratiebureau dat inspeelt op de toenemende behoefte aan talenten in operationele digitale marketing (technologie) om de kloof tussen marketing en IT te overbruggen. Upthrust helpt zijn klanten impact te creëren door operationele en resultaatgerichte digitale vaardigheden en kennis te bieden – gaande van essentiële onlinemarketingkennis tot diepgaande en praktische expertise – in combinatie met inzicht in marketingcampagnes en klantengedrag. Upthrust doet zowel project- als uitzendwerk en werkt vooral voor ambitieuze kmo’s en grote ondernemingen. Upthrust wordt versterkt door Down2Earth Capital en Quanteus Group.

 

Meer informatie op www.upthrust.eu.

 

Over Gafas:

 

Gafas is een digital product studio die impact creëert via een unieke mix van experience design, digitale producten en het ontwikkelen van love brands. Gafas helpt bedrijven met het bouwen van commerciële touchpoints in de vorm van apps, e-commerce, websites en online platformen. Door design en technologie te combineren met een sterke branding en strategische positionering helpen ze kmo’s te transformeren naar een succesvol digitaal merk.

 

Meer informatie op www.gafas.be.