UPTHRUST en The House of Marketing verwelkomen Grava

23 november 2020

Mechelen, Diegem – Digitaal acceleratiebureau UPTHRUST, dochteronderneming van The House of Marketing, bundelt de krachten met digital performance marketing agency Grava. Zo breidt UPTHRUST zijn growth & performance marketing aanbod in de Europese markt verder uit. Dankzij het nieuwe partnership bieden UPTHRUST en Grava samen een bredere waaier aan digital performance marketing services aan klanten om winstgevende groei te realiseren.

 

In juni nam UPTHRUST digital product studio Gafas over. Vandaag kondigt het bedrijf een nieuw partnership aan: digital performance marketing agency Grava vervoegt UPTHRUST en The House of Marketing om de groei van de groep verder te versnellen. “Tijdens gezamenlijke projecten ontdekten we een grote complementariteit en gelijke mindset. Door onze samenwerking kunnen we voor onze Belgische en internationale klanten groei realiseren op korte termijn door growth acceleration sprints, maar ook op lange termijn door performance marketing strategieën”, zegt Dennis De Cat, oprichter en Managing Partner van UPTHRUST.

 

 

Baseline performance marketing + experimenten = rendabele groei

 

Dennis De Cat gaat verder: “Wij geloven in rapid experimentation en performance marketing als een lange termijn groeistrategie. Onze digitale experten helpen bedrijven om een cultuur van experimentatie (o.a. nieuwe kanalen, tactieken en invalshoeken) te implementeren, die op korte termijn leidt tot nieuwe klanten en/of een business boost. Door experimenten om te zetten naar een duurzaam proces van performance marketing, verlengen we de client service van UPTHRUST. Performance marketing is een cruciaal onderdeel om groei te onderhouden op een duurzame manier. Grava heeft de laatste jaren een sterke reputatie in ‘baseline’ performance marketing opgebouwd. De combinatie van UPTHRUST en Grava biedt ons naar de toekomst toe een competitief voordeel om de markt te benaderen. Zo versnellen we hypergrowth op korte termijn en industrialiseren we rendabele groei op lange termijn.”

 

“Grava heeft de laatste jaren de focus gelegd op langdurige partnerships waarin we vanuit digital performance marketing duurzame groei nastreven voor klanten zoals Krëfel, ZEB, Leen Bakker, Whirlpool en Isabel Group. Wij hebben onszelf ontwikkeld als marathonlopers, terwijl UPTHRUST de sprinters zijn”, stelt Dennis Kenis, oprichter en Managing Partner van Grava.

 

“Onze complementariteit wenden we aan om onze gezamenlijke klanten nog beter te bedienen. Daarnaast willen we onze unieke propositie gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken”, legt Dennis De Cat uit.

 

Sterk netwerk met meer slagkracht

 

Met de 18 medewerkers van Grava bestaat de groep nu uit een sterk team van +150 exclusieve digitale marketing & sales professionals. Grava voegt een sterke klantenportfolio, een reeks awards en unieke partnerships in de Belgische markt met onder andere Google, Facebook en Adform toe.

 

De drie entiteiten blijven initieel naast elkaar bestaan: elke speler behoudt zijn eigen DNA. Samen vormen de bedrijven wel één team: per klant en project wordt gezocht naar de optimale samenstelling van de beste experts.

 

Expansie in binnen- en buitenland

 

De groep legt de lat nu hoger voor internationale ambities. Grégory Delens, Managing Partner Expansions bij The House of Marketing & UPTHRUST, beaamt: “Expansie zien we tweeledig: we streven ernaar om onze expertisedomeinen uit te breiden en te versterken via een buy & build strategie en leggen ons toe op geografische uitbreiding. Vandaag beheren UPTHRUST en Grava digitale campagnes in meer dan 30 landen en heeft de groep kantoren in België, Nederland en Duitsland.”

 

Die groei wordt mede mogelijk gemaakt door sterke referentieaandeelhouder Down2Earth Capital en Quanteus Group, dat sinds 2014 aan boord is bij The House of Marketing.

 

***Einde persbericht***

 

Wat is digital performance marketing?

Digital performance marketing is een verzamelnaam voor digitale marketingactiviteiten die erop gericht zijn om meetbare resultaten te behalen. Het kan daarbij gaan om onder meer leads, sales, nieuwe klanten, omzet, winst of winkelbezoeken. Expertisedomeinen die aangewend worden gaan over het volledige digitale spectrum: SEO, SEA, social media, display & video advertising, affiliate marketing, digital audio, Digital Out-of-Home (DOOH), adressable TV, … De klant bepaalt wat de ‘performance’ inhoudt, als het maar meetbaar is. Vervolgens wordt er gewerkt volgens het ‘Marketing as Cost of Sales’ principe, waarbij elke geïnvesteerde euro wordt afgezet tegen het vooropgestelde resultaat. Steeds vaker wordt de link gelegd tussen online en offline. Denk daarbij bijvoorbeeld aan winkelbezoeken die voortvloeien uit online campagnes.

 

Perscontacten
Grégory Delens
Managing Partner Expansions The House of Marketing & UPTHRUST
gregory.delens@thom.eu
+32 479 74 97 46

 

Dennis De Cat
Managing Partner UPTHRUST
dennis.de.cat@upthrust.eu
+32 499 12 97 52

 

Dennis Kenis
Managing Partner Grava
dennis@grava.be
+32 479 99 37 36

 

Over Grava:

Grava is een digital performance marketing agency dat merken, bedrijven en producten op de digitale rails zet voor meer leads, meer omzet en meer business. Hun gedreven team van digital experts heeft meer dan 10 jaar ervaring en weet perfect wat werkt en niet werkt. Geen woorden, maar data! Meer info op www.grava.be

 

 

Over UPTHRUST:

UPTHRUST is een #1 digital growth office dat gespecialiseerd is in full-funnel growth marketing en het bouwen van hoog converterende digitale experiences en producten. Haar activiteiten spannen zich over heel Europe met als core target market zowel de grotere KMO’s als internationale corporates. Uniek is het concept van actieve kennisoverdracht waarbij UPTHRUST experten actief deel worden van het team van de klant en die educeert tijdens projecten. UPTHRUST is een initiatief van The House of Marketing, een toongevend internationaal consultancy bedrijf op gebied van marketing & sales.

 

Meer info op www.upthrust.eu

 

Over The House of Marketing:

Al jaren doen toonaangevende bedrijven beroep op The House of Marketing voor strategische marketing consultancy en interim management. Samenwerken met een THoMer betekent samenwerken met een verbonden hub van meer dan 100 gepassioneerde en toegewijde marketingexperten en een netwerk van freelance consultants. Hun ondernemende karakter en toekomstbestendige visie op marketing stellen hen in staat om te inspireren, innovatie te stimuleren en klanten te helpen in hun transitie naar een winstgevende, duurzame groei door business opportuniteiten te creëren via marketing.

 

Meer info op www.thom.eu

 

Over Down2Earth Capital:

Down2Earth Capital is een onafhankelijk private equity fund, opgericht in 2013, met als focus kleine en middelgrote transacties in België. Down2Earth Capital combineert een jarenlange en succesvolle ervaring in private equity met industriële expertise op topniveau.

 

Meer info op www.d2e.be

 

Over Quanteus Group:

Sinds de oprichting in 2004 heeft Quanteus Group zijn actiegebied stelselmatig uitgebreid met de oprichting en de overname van verschillende ondernemingen. Via deze weg realiseert Quanteus Group daarbij haar doelstelling, met name het overbruggen van de kloof tussen strategie en implementatie. Quanteus Group bestaat uit The House of Marketing, UPTHRUST, BrightWolves, HighMind, QuantIM en RSQ Investors, die op een complementaire manier algemene kennis combineren met specifieke expertise en de capaciteit om oplossingen uit te werken. Zo helpt Quanteus Group haar klanten meer impact te hebben en zichzelf te transformeren tot marktleiders.

 

Meer info op www.quanteus.eu