Down 2 Earth Capital is een hecht team van professionals met een jarenlange ervaring, zowel in private equity als in de industrie. De partners werken al jaren samen, ook van voor de oprichting van het investeringsfonds. Ons team groeide naarmate in meer bedrijven geïnvesteerd werd en een tweede fonds werd opgericht. Eén van de grote sterktes is de diversiteit van profielen binnen ons team, waarbij er een mooie verhouding is tussen financiële en operationele ervaring.

Het team kan intussen een succesvol track record voorleggen en werkt met ambitie, drive en gezond verstand aan de toekomst. Al onze teamleden investeerden zelf in ons private equity fonds. Op die manier garanderen we dat de belangen van de teamleden op één lijn zijn met externe investeerders.

Alain Keppens

Founding Partner

Meer info

Alain is samen met Ivo en Peter één van de oprichters van Down 2 Earth Capital in 2013. Voordien was hij 21 jaar lang actief bij GIMV als hoofd van Buy-out & Growth en later als Managing Partner Sustainable Cities en lid van het executive commitee. In deze periode leerde hij Peter kennen als collega. Alain genoot een opleiding tot econoom bij de UFSIA in Antwerpen.

alain@d2e.be

+32 495 597 264

Linkedin

Ivo Marechal

Founding Partner

Meer info

Ivo is één van de founding partners van Down 2 Earth Capital samen met Peter en Alain. Na zijn opleiding tot burgerlijk ingenieur deed hij ervaring op als consultant bij Bekaert-Stanwick en Managing Director bij de start-up Altro Steel. Van 2001 tot 2013 was Ivo CEO van H.Essers.

ivo@d2e.be

+32 495 346 495

Linkedin

Peter Kloeck

Founding Partner

Meer info

Peter richtte samen met Alain en Ivo Down 2 Earth Capital op in 2013. Voordien werkte hij 12 jaar bij GIMV. Hij begon zijn carrière bij Bank Degroof, waar hij verschillende functies in diverse afdelingen heeft gehad. Peter behaalde masters in de rechten en in economie.

peter@d2e.be

+32 495 597 362

Linkedin

Joost Verdiesen

Associate Partner

Meer info

Joost is in 2018 begonnen bij Down 2 Earth Capital als Principal. Voordien was hij eerst Operations Manger en later ook General Manager bij Uber België. Hij begon zijn carrière bij The Boston Consulting Group waar hij 4 jaar werkzaam was, zowel in Brussel als in Boston. Joost studeeerde burgerlijk ingenieur aan de UGent en behaalde een MBA aan INSEAD.

joost@d2e.be

+32 475 435 821

Linkedin

Matthias Neirynck

Principal

Meer info

Matthias is Principal bij Down 2 Earth Capital. Voordien was hij drie jaar (senior) consultant bij EY binnen transaction advisory services. Matthias studeerde handelsingenieur aan de KULeuven en behaalde zijn CFA in 2018.

matthias@d2e.be

+32 471 068 576

Linkedin

Christophe Beghin

Investment Manager

Meer info

Christophe vervoegde het team van Down 2 Earth Capital als Investment Manager in oktober 2022. Voorheen deed hij 5 jaar ervaring op bij de investeringsbank Kempen & Co als senior associate in equity research & investment banking. Christophe studeerde handelsingenieur aan de KULeuven en Finance aan de VUB. Daarnaast heeft hij zich bijgeschoold in PE & VC. Na zijn studies handelsingenieur heeft Christophe anderhalf jaar een start-up mee geleid en gerund.

christophe@d2e.be

+32 494 80 40 50

Linkedin

Regis De Preter

Investment Manager

Meer info

Regis vervoegde het team van Down 2 Earth Capital als Associate in 2021. Voorheen deed hij ervaring op bij VMB (later Moore) als Manager Transaction Services. Regis studeerde handelsingenieur aan de KU Leuven.

regis@d2e.be

+32 472 519 306

Linkedin

Maarten Wuyts

Investment Associate

Meer info

Maarten vervoegde Down 2 Earth Capital in 2023 als Investment Associate. Voordien deed hij ervaring op als Senior Consultant bij EY-Parthenon met een focus op commerciële due diligence. Maarten studeerde handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel.

maarten@d2e.be

+32 499 72 27 50

Linkedin

Susanne Plasschaert

Management Assistent

Meer info

Susanne vervoegde Down 2 Earth Capital in 2023 als Management Assistent. Voordien deed zij ervaring op als Management Assistent en Directie secretaresse bij o.a. Shell Chemicals Moerdijk, Financieel Fit Group en VF Corporation – Kipling.

susanne@d2e.be

+32 472  85 81 81

Linkedin

Pieter de Bakker

Business Controller

Meer info

Pieter vervoegde het team van Down 2 Earth Capital als Business Controller in 2024. Voorheen deed hij ervaring op als consultant bij EY, met een focus op rapportage en procesoptimalisatie in het kader van digitale transformatie. Pieter heeft een masterdiploma in financiën en een bachelor in marketing behaald.

pieter@d2e.be

+32 497 730 338

Linkedin