Cyclobility en Down2Earth bundelen krachten voor een duurzame toekomst in fietsleasing

17 mei 2024

 

Cyclobility, een vooraanstaande Belgische aanbieder van fietsleasing voor bedrijven, versterkt haar positie in de markt door een strategische samenwerking met Down2Earth Capital II (D2E). Deze samenwerking, die een nieuwe fase inluidt voor Cyclobility, onderstreept het belang van duurzame mobiliteit en kwaliteitsdienstverlening. Het management team blijft aan boord en herinvesteert significant in het bedrijf.

 

Opgericht in 2016 door Andries Aumann, streeft Cyclobility ernaar om het gebruik van de fiets in het dagelijkse woon-werkverkeer te stimuleren en werkgevers te ontzorgen bij het aanbieden van fietsleasingopties. Met een snel groeiend klantenbestand en een uitgebreid assortiment hoogwaardige merken, heeft Cyclobility een stevige positie verworven in de Belgische fietsleasingmarkt. Het bedrijf beheert momenteel zes eigen fysieke winkels, gevestigd in Gent, Roeselare, Aalst, Sint-Niklaas, Kluisbergen en Lier, waar ook particuliere klanten terecht kunnen. Deze
fysieke winkels samen met de mobiele servicecentra garanderen snel en kwalitatief onderhoud voor alle klanten, zowel in de winkels als op locatie bij de klant zelf. Naast het netwerk aan eigen fysieke winkels, heeft Cyclobility een uitgebouwd netwerk van externe fietswinkels. CEO Andries Aumann, bijgestaan door het fusie- en overname-expertteam van Kumulus, benadrukt het belang van kwaliteitsdienstverlening als hoeksteen van het bedrijf. “Onze schaalbare IT- infrastructuur in combinatie met ons interne onderhoudsteam stelt ons in staat om werkgevers, typisch de HR dienst binnen een bedrijf, en hun werknemers te ontzorgen en tevreden te stellen. We geloven sterk in de groei van fietsleasing als onderdeel van werknemersvoordelen en zijn vastbesloten om meer mensen op de fiets te krijgen.

 

We zijn dan ook erg verheugd en enthousiast om met D2E een sterke partner aan boord te halen om deze doelstelling te realiseren. Graag bedanken we ook onze uittredende financiële partners Regenero Impact Fund (fonds van Degroof Petercam dat investeert in Europese bedrijven die de overgang naar een regeneratieve economie bevorderen), Trividend en Change-Credal voor de ondersteuning van afgelopen jaren” voegt hij toe. De toetreding van Down2Earth Capital II vertegenwoordigt een nieuwe fase in de groei van Cyclobility. Alain Keppens van D2E benadrukt het potentieel van Cyclobility’s unieke bedrijfsmodel en het ondernemerschap van het managementteam. “Het uniek business model van Cyclobility leidt tot een superieure servicegraad en klantentevredenheid. We zijn dan ook erg onder de indruk van Cyclobility’s visie en ondernemerschap en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking om hun groeidoelstellingen samen te verwezenlijken.”